Mijn kinderboeken

ONTDEK

MIJN KINDERBOEKEN

Cover de never nooit heks


FANTASY VANAF 9 JAAR

NOEK de never nooit heks

met tekeningen van Ann De Bode

Noeks moeder is een heks. Zo’n echte, met een punthoed, een bezem en een snerthumeur. Maar Noek haat dat. Ze wil zelf NEVER NOOIT heksen.


Op een dag verandert Noeks moeder zomaar ineens in een dame. Bufo, haar pratende pad en assistent, vreest dat ze behekst is. Hij vraagt Noek om de betovering te verbreken. Maar Noek is juist blij dat ze eindelijk een normale Moeder heeft.


Tot er echt vreselijke dingen gebeuren in Roosbergen en Noek toch een beroep zal moeten doen op de magische krachten die ze geërfd heeft...Nederlandstalig

96 pagina's

ISBN 9789461317391 | oktober 2017

Cover Het mysterie van de verdwenen robijn


FICTIE

Het geheim van het vervallen kasteel

met tekeningen van Géwout EsselinkNederlandstalig

159 pagina's

ISBN 9789026130946 | oktober 2004

Het Franse gezin Carnac erft een vervallen kasteel: Les Tourelles. De legende gaat dat er een schat zou zijn begraven. De kinderen Louise en Bruno vinden het fantastisch spannend, evenals Patricia en hun Nederlandse vriendje Michael. De ouders zijn minder blij; ze vrezen kostbare reparaties. Vader Carnac besluit daarom het kasteel te koop te zetten, maar zijn kinderen bedenken listen om de kopers af te schrikken.


De burgemeester wil het kasteel overdragen aan de Franse staat, om zo van alle onderhoudsproblemen verlost te zijn. De vier kinderen geven hun zoektocht naar de schat echter niet op. Dan ontdekken ze dat de burgemeester bijbedoelingen heeft. Berust de legende op waarheid?