Over mij

IK BEN

JUDY VOOGD, kinderboekenschrijver

Ik ben geboren in 1953, in Gorinchem en studeerde Engelse taal- en letterkunde, waar ik later les in gaf.


Op mijn vierentwintigste verhuisde ik samen met mijn man naar Frankrijk omdat mensen daar nooit hun auto’s wasten maar wel uren over eten praatten. Ondanks het feit dat de meeste Fransen nu ook in blinkende auto’s rijden, wonen we daar nog steeds. Wij hebben twee volwassen dochters, een kleinzoon en een kleindochter.


Mijn schrijfcarrière begon met culinaire artikelen voor Nederlandse en Engelse tijdschriften. Koken is nog steeds mijn hobby en ik leef me lekker uit met groenten uit eigen moestuin.


Tegenwoordig schrijf ik voornamelijk kinderboeken. Ik denk omdat ik de tijd mis waarin ik nog geloofde in kabouters en heksen en mezelf flink bang kon maken met mijn eigen verzinsels.


Mijn inspiratie komt voornamelijk op momenten dat ik echt iets anders zou moeten doen, zoals de boekhouding of de afwas. Maar wat wil je, als schrijver kun je dat niet negeren.


Uiteraard is mijn andere hobby lezen. Een vereiste, zou ik zeggen, voor ieder

die wil schrijven. Als kind las ik al alles wat los en vast zat. Ik heb heerlijke herinneringen aan de bibliotheek, waar ik zo snel de boeken omruilde dat ze zich afvroegen of ik er wel een letter van had gelezen.